רשלנות רפואית בדלקת עיניים

רשלנות רפואית בדלקת עינייםדלקת עיניים יכולה לבוא לידי ביטוי במגוון תסמינים שכוללים הפרשה מוגברת של דמעות, אדמומיות, נפיחות, הפרשה של מוגלה ועוד.

ישנם גורמים שונים שיכולים לגרום לדלקת בעין ובהתאם לכך גם סוגי טיפול שונים שמתאימים למצבים השונים שהובילו להתפתחות של הדלקת.

כך למשל המקור של הדלקת יכול להיות חדירה של חיידק ללחמית של העין, חדירה של נגיף, חשיפה לחומרים כימיים מסוימים, הרכבה של עדשות מגע למשך זמן ארוך ועוד.

רשלנות רפואית בהקשר של דלקת עיניים מתרחשת לרוב במקרים בהם הדלקת לא מאובחנת כראוי ובעקבות כך נמנע מן המטופל הטיפול לו הוא זקוק. כמו כן, במקרים מסוימים מוגש למטופל טיפול לא מתאים שבעקבותיו נגרם לו נזק.

מקרים אחרים של רשלנות רפואית בהקשר של דלקות עיניים יכולים להתקיים במצבים בהם מוגש לחולה טיפול שעליו לא קיבל מידע ושלו היה נמסר לו מידע לגביו בדגש על סיכונים האפשריים שלו, היה נמנע מלתת את הסכמתו לביצוע הטיפול.

רשלנות רפואית באבחון של דלקת עיניים נגיפית

דלקת עיניים נגיפית היא דלקת שבאה לידי ביטוי באודם מקומי, בתחושה של נוכחות גוף זר בעין, ברגישות מוגברת לעור ועוד. מדובר על מחלה מאוד מדבקת שיכולה לעבור מאדם חולה לאדם בריא אפילו ללא מגע ישיר.

למעשה, במקרים מסוימים די בכך שהאדם החולה ישתמש במגבת שמאוחר יותר יעשה בה שימוש אדם בריא בשביל להעביר את הנגיף שגורם למחלה.

חשוב להבין שבמקרים מסוימים דלקת עיניים נגיפית יכולה לעבור גם ללא כל טיפול, אך במקרים אחרים הדלקת יכולה להחמיר וכן קיימת סכנה של חדירת זיהום חיידקי על רקע הפרשת הדמעות המוגברת והמגע בעין המגרדת.

מעבר לכך, הסיכון המשמעותי ביותר בדלקת עיניים נגיפית לא מטופלת הוא מעורבות של הקרנית שעלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לראייה.

דוגמא לרשלנות רפואית בשל אי אבחון של דלקת עיניים נגיפית

מתן (שם בדוי) היה בן ארבע בלבד עת אמו לקחה אותו לרופא העיניים לאחר שנטה לגרד את עינו השמאלית בתדירות גבוהה. מתן סבל באותה העת מדלקת עיניים נגיפית, אך הרופא טען שמתן מגרד את עינו ומגרה אותה ובכך למעשה מייצר מעגל של גירוד שרק מגדיל את הגרד.

הרופא המטפל רשם למתן תרופות להרגעת העור המגורה והנחה את אמו לעשות כל שביכולתה על מנת להפחית את המגע של מתן בעין.

בעקבות אי האבחון נדבקו בני הבית של מתן בדלקת אף הם וכן מתן הדביק ילדים רבים בגן אליו הלך. מעבר לכך, בעקבות אי מתן טיפול אכן התפשט הזיהום ופגע בקרנית של מתן מה שהוביל לאובדן של ארבעים אחוז מיכולת הראיה שלו.

אבחון מדויק והגשת טיפול מוקדמת יכולים היו למנוע את כל זה ולכן הגישו הוריו תביעה בין רשלנות רפואית באבחון.

רשלנות רפואית בדלקת עיניים מסוג שונה

דלקת עיניים היא למעשה שם גנרי למגוון סוגים של דלקות באזור העין. תחת הגדרת המטריה הזו ניתן למנות שורה ארוכה של מחלות כמו למשל דלקת הענביה, דלקת העפעף, דלקת של כלי הדם בעין ועוד.

במקרים מסוימים הדלקת מקומית בלבד ואינה קשורה לשום מצב רפואי מערכתי, אך לא אחת התופעות בעין הן הסימן הראשון לקיום של מחלה דלקתית אוטואימונית (מחלת חיסון עצמי).

מחלות אוטואימוניות הן מחלות שבהן מסיבה לא ברורה מזהים תאי מערכת החיסון את תאי הגוף עצמם בתור גורם זר שיש להילחם בו ונוצרת תגובה דלקתית לפעמים גם ללא כל גירוי חיצוני.

כך למשל דלקת מפרקים שגרונית מקושרת עם שכיחות גבוהה של תסמונת העין היבשה או מחלות דלקתיות של דופן העין, זאבת אדמנתית מערכתית מקושרת עם שכיחות גבוהה של דלקת כלי הדם בעין ודלקת הענבייה ואילו מחלות המעי הדלקתיות כמו קרוהן וקוליטיס מקושרות במידה רבה לדלקת הלחמית.

כמובן שלא כל מקרה של הופעת דלקת בעין מהווה עילה לביצוע של בירור מקיף ושל בדיקות רבות שחלקן פולשניות, אבל צירוף של ממצאים שונים וביצוע מעקב אחר החולים בהחלט עלול להדליק אצל הרופא המקצועי נורה אדומה בקשר לעובדת היות הדלקת בעין רק תסמין ראשוני שמהווה מעין עדות לקיום של מחלה אוטואימונית.

במקרים בהם זה הוא אכן המצב, בהחלט ישנו סיכוי טוב שמדובר על מקרה של רשלנות רפואית כל עוד הבירור הרלוונטי לא יצא לפועל ולא התקיים.

דילוג לתוכן