רשלנות רפואית בהקטנת חזה

ניתוחי הקטנת חזהתחום עולם הניתוחים הפלסטיים הוא תחום משגשג, המפותח מאוד בישראל בשנים האחרונות. נשים וגברים רבים מכל שכבות האוכלוסייה מעוניינים לשפר את מראם האסתטי באמצעות ניתוחים פלסטיים שונים.

אחד הניתוחים הנפוצים בתחום עולם הניתוחים הפלסטיים הינו ניתוח הקטנת חזה. מטרת ניתוח זה הינו להקטין את היקפו של החזה ובכך ליצור לו מראה אסתטי יותר. חשוב מאוד לציין שבשונה מניתוחים פלסטיים אחרים, אשר נועדו לשם אפקט אסתטי בלבד, ניתוח הקטנת חזה נועד גם לשם הקלה רפואית או טיפול במקרים שונים.

במקרים בהם מתעורר צורך רפואי להקטנת חזה, כמו הכבדה על תפקוד או חשש לפגיעה כלשהיא באזור, הקטנת חזה היא אחד מן ההליכים לטיפול זה.

נשים רבות פונות לניתוח הקטנת חזה לשם התאמה מיטבית יותר של גודל השדיים אל מבנה גוף. מבחינה רפואית, הקטנת גודל השדיים יכול להפחית כאבים וגם ולהוריד תסמינים של שדיים גדולים, המונעים לעיתים השתתפות בפעילות ספורטיבית. כמו כן, הקטנת חזה עוזרת לנשים שסבלו מחרדה או בושה עקב גודל השדיים לחזור לפעילות חברתית והרגשה נפשית תקינה.

חובתו של המנתח הפלסטי בהליכי הניתוח וקדם הניתוח

על המנתח הפלסטי לערוך פגישות מקדימות בהם יבדוק את החזה, תוך שקלול פרמטרים כמו גודל השדיים ומידת צניחתם, בדיקת העטרה ובדיקות רפואיות כלליות. יש לתאם בשלב זה ציפיות בקשר לגודל הרצוי שיהיה לשדיים לאחר הניתוח.

כמו כן, יש לערוך את הבדיקות ואת האבחונים לשם התאמה של המטופלת אל ההליך. על הצוות המטפל לבדוק כי אין רגישות כלשהיא של המטופלת אל חומרים בהליך או תופעות לוואי המועדות לקרות בעקבות זאת. אבחון או דיאגנוזה שגויה יכולה להביא לנזקים ולפגוע במטופלת.

הבדיקות המקובלות הדרושות בפרקטיקה רפואית זו כוללות בדיקת זיהומים בשדיים או בפטמות, בדיקת גושים בשד ובדיקות ממוגרפיה לנשים מעל גיל 40 בעיקר. חשוב מאוד לציין כי ניתוח הקטנת חזה משאיר צלקות באזור החזה. לשם כך יש לתאם מראש עם הצוות המטפל על מיקום הצלקות באופן מפורט.

רשלנות רפואית בבדיקות לניתוח הקטנת חזה

חשוב לציין כי היקפה של חובת הגילוי שונה באופן משמעותי בניתוחים פלסטיים מאשר בניתוחים כירורגיים אחרים. מגמת הפסיקה לאורך השנים האחרונות, הציבה רף גבוה יותר של חובת גילוי והסכמה מדעת בכל הנוגע לניתוחים אלקטיביים, דהיינו- ניתוחים שאינם דחופים. בניתוחים אלו לא מתעוררת דחיפות לבצע את הניתוח, ועל כן לא מתעוררות בעיות כמו אי הסבר ראוי למטופל או ביצוע מהיר ופזיז של הניתוח.

בניתוח אלקטיבי שאינו דחוף על המטפל ועל הצוות מוטלות חובות גילוי גבוהות יותר. עליהם להסביר כדבעי את מכלול הסיכונים והסיבוכים העלולים להתרחש בפני המטופל, ואי ביצוע חובת גילוי זו מהווה העדר הסכמה מדעת של המטופל המהווה עילת רשלנות רפואית בהתאם לחוק זכויות החולה.

במקרים רבים המטופלת נוכחת לראות כי התוצאות האסתטיות שאירעו לחזה אינן תואמות כלל וכלל את ציפיותיה. חשוב לציין כי לא בכל מקרה כזה ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית כנגד הצוות המטפל. יש להוכיח באמצעות ראיות והוכחות כי לא הוסברו פרוצדורת הטיפול ותוצאותיה כראוי. מעבר לכך ניתן לקבל פיצוי בלתי ממוני במקרים של הוכחת פגיעה באוטונומיה בהתאם למגמת הפסיקה בתחום זה.

רשלנות רפואית בביצוע ניתוחי הקטנת חזה

רשלנות רפואית בניתוחי הקטנת חזה עלולים להתרחש גם במקרים של ביצוע ההליך עצמו. כך למשל במקרים בהם הניתוח נעשה שלא על ידי גורם מוסמך ומקצועי בתחום, גוברים הסיכויים לקרות מחדל רפואי או רשלני על ידי הצוות המטפל.

גורם לא מוסמך יכול לגרום לא רק לכישלון של ההליך הכירורגי, אלא אף לנזקים צמיתים וחמורים הן בחזה עצמו והן במערכות תפקודיות שונות הקשורות לאותו איזור.

כיצד ניתן לתבוע בגין רשלנות רפואית בהקטנת חזה?

במידה ויוכח כי הרופא המטפל ביצע הליך רפואי שגרם לנזק, וכי הפעולה הניתוחית להקטנת החזה אינה עולה בקנה אחד עם הפרקטיקה הרפואית בתחום זה, ניתן יהיה לתבוע פיצויים בגין מחדל הרשלני.

לשם הוכחת עובדות אלו מומלץ להיוועץ עם גורם מקצועי ומנוסה בתחום. הוכחת העובדות כרוכה במתן עחוות דת רפואיות ומשפטיות של מומחים ועל כן גורם בקיא ומנוסה יידע להכווין כראוי את דרך ההתנהלות המיטבית עבור הלקוח בהתחשב בנסיבות הספציפיות של כל מקרה ומקרה.

אולי יעניין אותך גם:

רשלנות רפואית במהלך החלפת שתלים בחזה

דילוג לתוכן